vendredi 14 décembre 2012

"Muhteşem Bir Belgesel"


"Muhteşem Bir Belgesel"
Arınç, "Evliya Çelebi'nin İzinde Seyahatname" belgeselini bu sözlerle övdü.

"Muhteşem Bir Belgesel"

Dev bir kültür hazinesi daha TRT ekranlarında yerini alıyor.
Ünlü seyyah Evliya Çelebi'nin seyahatnamesini konu alan "Evliya Çelebi'nin İzinde Seyahatname" isimli belgesel tamamlandı.
Belgeselin tanıtımı ve belgesel için özel olarak hazırlanan minyatür sergisinin açılışına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da katıldı.
Arınç, “Evliya Çelebi'nin eseri basılmış. Bunu herkesin görsel, televizyon yayıncılığı içerisinde izlenmesini temin ediyoruz. "Batıya Doğru Akan Nehir” nasıl önemli bir belgeselse "Seyahatname" de aynen onun gibi muhteşem bir belgesel. Bu on bölüm halinde yayınlanacak olan ve her pazartesi özel yani yeni bölümüyle ekrana gelecek olan belgeseli tüm Türkiye'nin izlemesini tavsiye ediyorum" dedi.
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin de, “UNESCO, Evliya Çelebi'nin ölüm tarihinin 400. yılını 2011 yılında Evliya Çelebi yılı olarak kabul etti. Biz de TRT olarak TRT Türk'e görev verdik. Eski Türk Dil Kurumu Başkanının da katkılarıyla bu belgeseli ortaya çıkardık” diye konuştu.
Belgeselin tanıtımının ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç TRT'de göreve başlayan engelli memur adaylarına seslendi.
Arınç, “Engelli arkadaşımızın sınav kazanarak TRT'de çalışmaya başlaması ancak alkışlanır. Siz hayata çok iyi tutunmuş ve başarılı olmuş arkadaşlarımızsınız, size hayatta kolaylıklar diliyorum” dedi..

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire