mercredi 16 janvier 2013

message en Français et en Turc à l'attention des jeunes


RADIO MIT DUYURU
Fransa’nın yurtdışı genç liderleri arıyoruz
Yurtdışında yaklaşık 5 milyon vatandaşımız yaşıyor ve bu vatandaşlarımızın bulundukları ülkelere sosyal, ekonomik ve kültürel olarak katılımı gün geçtikçe artıyor.
Fransa’da yaşayan vatandaşlarımızın kültür ve sosyal hayatına aktif katılımları, öncelikle yeni yetişen nesillerin eğitim hayatlarındaki başarının desteklenmesi ile gerçekleşebilir. Yurtdışı Genç Liderler Projesi bu düşünceyi temel alarak yurtdışındaki yeni nesil Türklerin başarılı rol modelleri olarak yetişebilmeleri, sosyal ve kültürel hayata katkıda bulunabilmeleri maksadıyla hazırlanmıştır.
Yurtdışı Genç Liderler Projesi, Fransa’da eğitim ve sosyal hayatta başarı gösteren gençlerin üç senelik bir program dâhilinde eğitim almalarını öngörmektedir. Bu eğitim, gençlerin farklı kültür coğrafyalarını temsilen kültürlerarası iletişimini ve hayatın farklı sahalarında başarıyı mümkün kılacak kişisel gelişimini hedeflemektedir. Bunun yanında siyaset ve kültür tarihi, uluslararası ilişkiler konulu seminerler ve kültür gezileri programda yer almaktadır.
Fransa için başvuru şartları:
• Adayların Fransız üniversite birinci veya ikinci sınıf öğrencisi olması.
• Liseyi Fransa’da tamamlamış olması.
• Adayın lise bitirme notunun yani Bakalorya notu ve üniversite not ortalamasının 13 olması
Bu sene, 8 ülkeden, 40 Yurtdışı Genç Liderler, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından seçilecektir.
Son başvuru tarihi 15 şubat.
Sorularınız için mail adresimiz gelecek@ytb.gov.tr
Başvurular yalnızca internet üzerinden gelecek.ytb.gov.tr adresinden kabul edilecektir
Haydi fransalı türkler ... yurtdışı genç lider olmanın zamanı geldi


  • le ministère des turcs à l'étranger recherche parmi 8 pays dont la France 40 JEUNES LEADERS DE L'ETRANGER. Ils feront partie d'un programme sur 3 ans qui prévoit une formation et des échanges entre jeunes leaders des 8 pays sur différents thèmes comme la géographie, la culture et les différents domaines de la vie, la réussite de la communication interculturelle et le développement personnel. En outre, l'histoire politique et culturelle, les relations internationales, des séminaires et des excursions culturelles sont inclus dans le programme. Il faut postuler sur le lien ci dessous jusqu'au 15 février 2013 les conditions : avoir terminé le lycée en France avoir le bac avec au moins une moyenne de 13/20 - être étudiant universitaire et avoir une moyenne de 13/20

    gelecek@ytb.gov.tr 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire