mercredi 10 juillet 2013

Ömer Faruk Tekbilek dinleyicisi ile buluştu

09 Temmuz 2013 Salı 17:53

Ömer Faruk Tekbilek, 8 Temmuz’da Ramazan etkinlikleri kapsamında dinleyicisi ile buluştu…

Ömer Faruk Tekbilek dinleyicisi ile buluştu

İSTANBUL - Anadolu topraklarından çıkmış Ömer Faruk Tekbilek, 8 Temmuz Pazartesi günü saat 21:00'de Gaziosmanpaşa Belediyesi Ramazan Etkinlikleri kapsamında Belediye meydanında kurulan etkinlik alanında halka açık üçretsiz konser ile dinleyicisiyle buluştu.

Amerika'da yaşayan sanatçı ramazan konserlerinde yurttaki sevenleriyle buluşmak için Türkiye'ye geldi. "Sabır ağacı" diye tanımladığı müziğine Anadolu'dan çıkıp tüm dünyanın saygısını kazandıran Tekbilek, Ramazan etkinlikleri kapsamında Gaziosmanpaşa'da Belediye Meydanı önünde sahne aldı.

Doğu ve batı müziğini ustaca sentezleyen, dünyanın birçok yerinde sayısız konser veren, birçok ünlü isimle ortak projelerde buluşan Tekbilek, ülkesini sık sık ziyaret ediyor, ailesi, dostları ve sevenleriyle buluşuyor. "Türkiye'nin dünyadaki kültür elçisi" konumunda olan sanatçı ramazana özel programı ile sevenlerine unutulmaz anlar yaşattı.

YAŞAMI

Müzikal dehası henüz çocuk yaşlarda ailesi tarafından keşfedilen Tekbilek, ney üzerine ustalaşmaya başlamasına rağmen çok farklı enstrumanla da ilgilendi
1976 yılında Amerika'ya yerleşen Tekbilek, 1988 tarihine kadar çeşitli kulüplerde ortadoğu kökenli müzisyenlerle kurduğu orkestra ile çeşitli kulüplerde sahne aldı. 1988 yılında tanıştığı ünlü prodüktör Brian Keane Tekbilek'in hayatında bir dönüm noktası oldu. Sonraki dönemde yayınlayacağı birbirinden başarılı ve kendisini dünya çapında tanınan ve adı saygı ile anılır bir müzisyen olmasını sağlayacak 15 albüm için ilk adım bu tanışma sayesinde atılır.
Kendi albümlerinin yanı sıra; Don Cherry, Karl Berger, Ginger Baker, Ofra Haza, Peter Erskine, Trilok Gurtu, Simon Shaheen, Bill Laswell, Mike Mainieri, Michael Askill, Arto Tuncboyaciyan, başta olmak üzere birçok usta müzisyenle çalışmalar yapan sanatçı, dünyanın dört bir yanında çeşitli projelerle sahne almaya devam etmektedir.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire