mercredi 25 juillet 2012

Pétition pour Sevil SEVIMLI version turque


  • http://www.avaaz.org/en/petition/Liberez_Sevil_Sevimli
    Sevil Sevimli’ye özgürlük!

    İmza kampanyası

    ... Erasmus öğrenci değişim programı ile Türkiye’ye okumaya giden Türk asıllı Fransız vatandaşı Sevil Sevimli, 9 mayıs 2012 tarihinde sol içerikli kitaplar okuduğu, Grup Yorum konseri ve 1 mayıs gösterilerine katıldığı gerekçeleriyle Eskisehir’de tutuklandı. Türkiye yasalarına aykırı olmayan bu tür eylemler cezalandırılmamalı.
    Kökeniniz ve düşünceniz ne olursa olsun, daha 19 yaşındaki bir öğrencinin okumaya gittiği ülkede terör örgütü üyesi olmakla suçlanması ve dava dosyasının ailesine ve destek komitesi üyelerine verilmemesine karşı tepkisiz kalmayın ! Bu kampanyayı siz de imzalayın ve imzalatın. Sevil’in yalnız olmadığını ve Turkiye’deki iktidarın otoriter sapmalarına karşı durduğumuzu göstermeliyiz.

    Bu kampanya neden önemli?

    Turkiye’de aralarında çok sayıda gazeteci, üniversiteli, öğrenci ve entellektuelin de bulunduğu yüzlerce kişi terörle mücadele kapsamında tutuklu bulunuyor. Türkiye iktidarı bu yasaları protestoları engellemek için kullanıyor. Sembolik bir hale gelen Sevil’in davasında adaletsizlik göze çarpıyor çünkü suçlandığı eylemler ”terör örgütü üyesi oldugu” iddiası karşısında bir anlam taşımıyor. Avrupa Birliği üyeliği sürecinde olan Türkiye, Orta Doğu ülkeleri için bir model olmakla övünüyor ama nasıl bir model? Sevil davasında yetkililere baskı uygulanırsa dünyanın tepkisini çekmeden insan haklarının ihlal edilemeyeceğini göstermiş oluruz. Sevil terörist ise, hepimiz teroristiz!

    http://www.avaaz.org/en/petition/Liberez_Sevil_Sevimli/Afficher la suite

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire