vendredi 29 mars 2013

Adana'da festivale muhteşem açılış


Uluslararası Adana Tiyatro Festivali'nin açılışı izleyenleri büyüledi.28 Mart 2013 Perşembe 13:52

Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, muhteşem bir törenle başladı. Festivalin açılışında, İtalyan Studio Festi grubu sahne aldı. Bir ay sürecek festivale, yurt içinden 16, yurt dışından 7 tiyatro topluluğu katılıyor.
Dünya Tiyatro Günü'nde "perde" dendi. 15'inci Devlet Tiyatroları Sabancı Adana Uluslararası Tiyatro Festivali'nin açılışı yapıldı.
Açılışta konuşan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, "Devlet tiyatroları her yıl farklı şehirlerde 5 uluslararası festival düzenlemektedir. Ancak 27 Mart Dünya Tiyatro Gününde başlayan Devlet Tiyatroları Sabancı Adana Uluslararası Tiyatro Festivali'nin dünyadaki saygın ve önemli festivaller arasında yer edinmiş olması bizler için ayrı bir gurur kaynağıdır" dedi.
Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı da "Tiyatro hepimize düşünme, hoşgörü birbirimizi daha iyi anlama fırsatı veren birlik ve beraberliğimize katkıda bulunan ve insanlık tarihinin en eski sanatı. Yerel bir tiyatro festivali olarak başlayan daha sonra uluslararası boyutlara ulaşan bu festival kendini ıspatlamış bir uluslararası tiyatro festivalidir" diye konuştu.
"YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ" RUTKAY AZİZ'E
2005 yılından bu yana verilen "Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü" bu yıl sanatçı Rutkay Aziz'in oldu.
Aziz, "Özgürlük yolunu açarsak inanınız ki tiyatro sanatı bu soylu sanat, hem ülkenin toplumsal barışına hem demokrasisine, hem insan haklarına, hem onuruna, hem de kültürel kalkınmasına çok ciddi katkılar sağlayacaktır" dedi.
"SU VE ATEŞ ANILARI" BÜYÜLEDİ
Festivalin açılışında, İtalyan Studio Festi grubu, 'Su ve Ateş Anıları' adlı bir gösteri düzenledi. Gösteri Seyhan Nehri üzerinde gerçekleşti. Çukurova'nın bereketli topraklarının nehre yansıtılmasıyla oluşturulan görüntüler, göz kamaştırdı.
Yaklaşık 1 saat süren gösteri, izleyenleri adeta büyüledi. Bir ay sürecek festivalde, Türkiye'den 16, yurt dışından ise 7 oyun sahne alacak.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire