mardi 18 décembre 2012

"Benim İstanbul'um"


"Benim İstanbulum"

''Benim İstanbul'um'' fotoğraf sergisi Çırağan Sarayı'nda açıldı.

Serginin açılışında konuşan Emine Erdoğan, sergideki İstanbul fotoğraflarının sanatsever ve hayırseverlerin katkıları ile okula dönüşecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
İstanbul'un tüm seslerinin, nefeslerinin, lezzetlerinin, her semtinin, her bir karesinin paha biçilmez mücevher niteliği taşıdığını vurgulayan Erdoğan, bu akşam Şeb-i Arus törenleri için Konya'da olmayı planladığı ancak sergiye verdiği önem dolayısı ile programında değişiklik yaptığını ve İstanbul'a geldiğini aktardı.
Erdoğan, şöyle devam etti:
''Dünyanın bu en güzel şehri, İstanbul'dan ilham almış sanatçılarımızın gözünde, daha bir değer kazanıyor, daha bir kıymet kazanıyor. Her gün gördüğümüz, her gün içinden, yanından geçtiğimiz sokakların, semtlerin, tarihi ve modern eserlerin değerli fotoğraf sanatçılarımızın gözünde, çok farklı bir anlama büründüğüne şahit oluyoruz.''
Sanatçıların insanlara ayna tutarak, göremediklerini gösterdiğine işaret eden Erdoğan, ''Sadece gözlerini değil, gönüllerini de kattıkları eserlerle bizi bize anlatıyorlar. İşte bu muhteşem eserlerin, İstanbul'u anlattıkları kadar, bize ayna tuttukları kadar, anlamlı bir hayır hareketine, son derece önemli bir eğitim seferberliğine dönüşmüş olması bizlere ayrı bir heyecan veriyor. İstanbul'un karelerinin sadece İstanbullular için değil tüm Türkiye için, Türkiye'nin bütün çocukları için okula dönüşmesi tam da İstanbul'un ruhuna denk düşüyor'' diye konuştu.
İstanbul'un sakinlerinin İstanbul'a çok şey borçlu olduğunu vurgulayan Erdoğan, ''Sanatçılarımız İstanbul'a olan vefa borçlarını, ortaya koydukları en güzel sanat eserleri sayesinde ziyadesi ile ödüyorlar. İnşallah hayırseverlerimiz, sanatseverlerimiz de bu eserlerin bir okula dönüşmesini sağlayarak, bu güzel şehre vefa borçlarını bir kez daha ödemiş olacaklar'' dedi.
Demet Sabancı Çetindoğan da konuşmasında eşi ile Türkiye'de sanatın ve eğitimin gelişmesi için büyük projeleri hayata geçirmeye çalıştıklarını söyledi.
Çetindoğan, World Travel Channel'ın birinci yılını doldurması dolayısı ile sosyal sorumluluk adına ünlü sanatçıların İstanbul fotoğraflarından oluşan bir sergi açtıklarını ve fotoğrafların satışından elde edilecek gelirin eğitim alanında değerlendirileceğini belirtti.

Emine Erdoğan, sergide bir fotoğrafı yer alan Osmanlı padişahlarından 5. Murad'ın torunu Kenize Murad'la bir süre sohbet etti. Murad, Emine Erdoğan'a ''Toprağımızın Kokusu Filistin ve İsrail'in Sesleri'' adlı kitabını imzalayarak hediye etti.
Gecede ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in 1950'li yıllarda çektiği bir İstanbul fotoğrafı açık arttırma usulü ile satışa çıkarıldı. Büyük bir rekabetin ardından fotoğrafı, Erdoğan ve Tülin Demirören çifti 275 bin liraya satın aldı.
Serginin çıkışında fotoğrafları inceleyen Emine Erdoğan da Tahsin Aydoğmuş'un ''Arnavutköy' isimli fotoğrafını satın aldı.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire