vendredi 30 novembre 2012

Selim İleri'ye Ödül Sürprizi......


Selim İleriye Ödül Sürprizi
İleri, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne layık görülmesine şaşırdı
Yazar Selim İleri, "eserlerinde gelenekle yeni arasında köprü rolü üstlendiği" için bu yıl "Edebiyat" alanında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne değer görüldü.
Ödülünü yarın Çankaya Köşkü'nde düzenlenecek törenle almaya hazırlanan Selim İleri, AA muhabirine duygu ve düşüncelerini anlattı.
Yazma macerasının, ilkokuldaki okuma kitabında yer alan Reşat Nuri Güntekin'in ''Kirazlar'' hikayesinden etkilenerek başladığını anlatan Selim İleri, 45 yıllık yazarlık hayatına 45'in üzerinde kitap sığdırdığını belirtti.
Ödülü Beklemiyordum
Selim İleri, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne layık görülmesine şaşırdığını belirterek, ''Ödülü almayı hiç beklemiyordum. Son yıllarda müthiş bir popülerlik merakı var Türkiye'de, bundan uzakta kalmayı tercih etmişken böylesine yüksek makamdan ödülün gelişi beni çok mutlu etti'' dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü, sağduyusu ve sevecen tavrı dolayısıyla sevdiğini ifade eden İleri, ödülün bu dönemde gelmesinin kendisini ayrıca mutlu ettiğini söyledi.
İleri, eserlerinde gelenekle yeni arasında köprü rolü üstlendiği için ödüle değer görüldüğünü hatırlatarak, "Geçmişinizi illa sevmek zorunda değilsiniz ama anlamak, bilmek, yorumlamak gerekir. Bu olmadığı takdirde hep aynı problemler sürüp gider" şeklinde konuştu.
Selim İleri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün de iyi bir edebiyat okuru olduğunu ''Kitap Okuma Günleri'' etkinliğinde fark ettiğini sözlerine ekledi.

1 commentaire:

  1. Le Le_Meridian Funding Service est allé au-delà de leurs besoins pour m'aider avec mon prêt que j'ai utilisé pour développer mon entreprise de pharmacie.Ils étaient sympathiques, professionnels et des joyaux absolus avec lesquels travailler.Je recommanderai à toute personne recherchant un prêt de contacter. Email..lfdsloans@lemeridianfds.com Ou lfdsloans@outlook.com.WhatsApp ... + 19893943740.

    RépondreSupprimer