lundi 11 mars 2013

"Sultan", Yönetmenlik Yapacak


Sanatçı Türkan Şoray, yeni çekilecek bir filmde yönetmenlik yapacağını açıkladı.09 Mart 2013 Cumartesi 18:27






Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen söyleşi ve imza gününe katılan Şoray, hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Şoray, hayatının unutamayacağı en güzel anlarından birini yaşadığını belirterek, kendisini hiçbir zaman star olarak görmediğini, emekçi olduğunu ve 50 yıldır çalıştığını söyledi.

Şoray, şunları kaydetti:

"Şimdi çok daha güzel film yapma imkanına sahipler. Neden- Çünkü bir kere sansür yok. Biz yıllarca 'burayı çekmeyelim, sansür olur, film oynamaz' korkusuyla filmler yaptık. Sansüre takılmayan filmlerin benzerleri yapılıyordu ki yatırımcı parasını garantiye alsın. Bu, bizim yaratıcılığımızı müthiş engelliyordu. Sanatın en büyük engeli sansürdür.

Yeni çekilecek bir filmde tekrar yönetmenlik yapacağım. Osman Şahin yazıyor senaryoyu, onun yönetmenliği teklif edildi kabul ettim. Ben, yeni sinemacılarından mazereti yok, en iyi filmleri bekliyorum."

ŞORAY ŞARKI SESLENDİRDİ

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve katılımcıların ısrarı üzerine şarkı söyleyen Şoray, bir albüm yapmak istediğini ve bu konuda da çalışmaların başladığını belirterek, "Gündemdeki şarkılar değil de annemin söylediği, çocukluğumda duyduğum şarkılar. Bunlar insanın o kadar hayatına, beynine ve dokularına işliyor ki" dedi.

Belediye Başkanı Posbıyık da Türkiye tarihinde bir ilkin yine Ereğli'de yaşandığını, Türkan Şoray'ın albümünde yer alan bir şarkısını burada seslendirdiğini kaydetti.

Zaman zaman duygusal anlar yaşayan Şoray, hayranlarına "Sinemam ve Ben" isimli kitabını imzaladı.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire