mercredi 13 mars 2013

Mehmet Akif Ersoy anıldı


İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy, mezarı başında anıldı.12 Mart 2013 Salı 17:38
Mehmet Akif Ersoy anıldı

İLGİLİ GALERİLER

Ankara Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Taceddin Dergahı'nda etkinlik düzenlendi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, etkinliğe katılan çocukların üşüdüğünü belirterek konuşmasını uzatmak istemediğini söyledi.
İstiklal Marşı için ilk teşebbüsü başlatan Maarif Vekaleti'nin yani Milli Eğitim Bakanlığı'nın mensubu olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Avcı, ''İstiklal Marşımızı milyonlarca çocuğa öğreten anlatan, öğretmenlerimiz bakanı olmaktan gerçekten müftehirim. Mehmet Akif'i, Taceddin Dergahı'nı, İstiklal Marşı'nın yazılış hikayesini yıllardır milli hafızamızda tazeleyen Yazarlar Birliği'nin kurucu üyelerinden olmaktan dolayı müftehirim'' dedi.
Ankara Valisi Aladdin Yüksel de Mehmet Akif Ersoy'un milli ve manevi anlayışı, çağdaş düşünceyle yoğuran; toplumcu, milli ve ahlaki yeni bir çığırı Türk şiirine getiren büyük bir şair olduğunu anlattı.
MEZARI BAŞINDA ANILDI
İstanbul'da Edirnekapı Mezarlığı'ndaki anma törenine, Mehmet Akif Ersoy'un torunları Selma Argon, İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ile öğrenciler katıldı.
BİRİNCİ MECLİS'TE ANMA PROGRAMI
İstiklal Marşı'nın kabulünün 92. yılı dolayısıyla Birinci Meclis'te de anma programı düzenlendi.
Ankara Devlet Tiyatrosu (ADT) tarafından İstiklal Marşı'nın kabulünün 92. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı çerçevesinde gerçekleştirilen etkinlikte, ADT Sanatçısı Cahit Çağıran'ın yazdığı ve yönettiği oyun sahnelendi.
CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN MESAJI
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de yayımladığı mesajda şunları kaydetti:
''Mehmet Akif, İstiklal Marşı'yla sadece Kurtuluş Savaşı'na değil, milletimizin tarihsel yolculuğuna, gönül ve ruh yüceliğine ışık tutmuştur. Biz çok iyi biliyoruz ki milletimizin birlik ve beraberliği, dayanışması ile üzerinden gelemeyeceği hiçbir şey yoktur. Akif de dizelerinde bunu en güçlü şekilde ifade etmiştir.''

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire