mercredi 30 janvier 2013

Türkiye’den Dünya Mirası Listesi’ne yeni aday

laodikya’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınması için başvuru yapılacak.30 Ocak 2013 Çarşamba 00:13 TRT
Türkiyeden Dünya Mirası Listesine yeni aday
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Laodikya Antik Kenti'nin UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi'ne alınması için başvuru yaptıklarını bildirdi.
Zolan, yaptığı açıklamada, Denizli Belediyesi'nin Laodikya Antik Kenti'nde süren kazı çalışmalarına destek vererek, finanse ettiğini belirtti.
Laodikya'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınması amacıyla çalışma başlatıldığına değinen Zolan, şunları kaydetti:
''Laodikya Antik Kenti'nin UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi'ne alınması için başvuru yaptık. Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Laodikya'nın Dünya Mirası Listesi'ne aday gösterilecekler listesine alınması için çalışma yapılmasını istedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi ve Denizli Valiliği'ne yazı yazarak başvuru için gerekli dosyanın hazırlanıp gönderilmesini talep etti. Denizli Belediyesi, Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek ve Denizli Valiliği gerekli belgeleri hazırlayarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'na gönderdi. Bakanlık, Türkiye'den Dünya Mirası Listesi'ne aday gösterilecek 37 kültür mirası arasına Laodikya Antik Kenti'ni de aldı. Laodikya, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın en güçlü adaylarından biri. Pamukkale'den sonra Denizli'den ikinci bir değerin Dünya Mirası Listesi'nde yer alması gurur kaynağı olacaktır.''
Laodikya'yı 2012'de 300 bin turist ziyaret ettiğini belirten Zolan, 2013'de ziyaretçi sayısının 1,5 milyona ulaşmasını hedeflediklerini vurguladı. (AA)

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire