mercredi 24 avril 2013

Almanya'da Anadolu rüzgarı


Alevi Kültür Derneği sazı ve gitarı buluşturdu, büyük beğeni topladı.

22 Nisan 2013 Pazartesi 21:42

İLGİLİ VİDEOLAR

Almanya'da Anadolu rüzgarı esti. Stuttgart Alevi Kültür Derneği tarafından düzenlenen konser saz ve gitarı buluşturdu. Seslendirilen halk müziği ve batı müziği örnekleri büyük beğeni topladı.
Stuttgart Alevi Kültür Derneği, Almanya'nın Stuttgart kentinde saz ve gitarı bir araya getirdi. “Endülüs’ten Anadolu’ya, Bağlamadan Flamenko Gitar’a” konserine ilgi büyüktü.
Stuttgart Mozart salonunda verilen konserde iki farklı kültürden örnekler sergilendi.
Eserleri, Halk Müziği sanatçısı ve bağlama virtüözü Erdal Akkaya ve Flamenko gitar ustası İspanyol sanatçı Jeronimo Maya seslendirdi.
Organizatörler katılımdan ve programdan oldukça memnundu...
Programla ilgili konuşan Stuutgart Alevi Derneği Başkanı Ali Ekber Çiçek, "Almanya'da güzel çalışmalarımız var. Bundan önce de güzel çalışmalarımız vardı. Bugün de aynısı sürdürüyoruz. İnsanların bir araya gelip müziğiyle birbirine sığınması için müzik diliğiyle konuşması için muhabbet etmesi için bir olanak sunduk" dedi.
Alevi Dedesi Ahmet Demir de "Program çok güzel. Çok hoşuma gitti. Bilhassa farklı enstrumanların bir araya gelmesi, insanların bir araya gelmesi, müzik yüzünden bu şekilde toplumları, kültürleri bir araya getirip bir ortam sunması çok önemli" diye konuştu.
Türkler kadar Alman sanatseverlerin de ilgi gösterdiği konser, büyük beğeni topladı.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire