jeudi 3 octobre 2013

Madrid'de Osmanlı

İspanya'da 100'den fazla akademisyen Osmanlı medeniyetini konuşucak.

Madridde Osmanlı
Osmanlı'nın tarihi, kültürel, ekonomik ve sosyal özelliklerini, dünyanın farklı yerlerinde düzenlediği konferanslarla gündeme getiren Osmanlı Sosyal ve Ekonomik Tarihi Kongreleri (ICOSEH) bu kez İspanya'nın başkenti Madrid'de yapılıyor. 1997 yılından bu yana dünyayı dolaşan ICOSEH, 13'üncüsü düzenlenen konferansı Madrid'in Alcala Üniversitesi'nde gerçekleştiriyor. 
Alcala Üniversitesi'nde hafta başında başlayan konferansın açılışını yapan Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Ayşe Sinirlioğlu, tarih boyunca etkileşim içerisinde olan İspanya ve Türkiye'nin diplomatik ilişkilerinin başlanmasının 230. yılının kutlandığını belirterek, iki ülke arasında her alanda sürekli gelişen işbirliğine işaret etti. 2012 yılında başlatılan "Türkiye Bursları" çerçevesinde 20'den fazla İspanyol öğrencinin Türk üniversitelerinde master ve doktora programlarına devam ettiğini kaydeden Sinirlioğlu, Türkiye'de İspanyolca diline olan ilginin hızla arttığını, mevcut durumda dört üniversitede İspanyol Dili ve Edebiyatı bölümü olduğunu ifade etti. Sinirlioğlu ayrıca, Türk öğrencilerinin Erasmus programına göre en fazla tercih ettikleri ülkeler sıralamasında İspanya'nın 4. konumda bulunduğunu söyledi. Büyükelçi Sinirlioğlu, aynı şekilde Erasmus aracılığıyla Türkiye'yi tercih eden İspanyol öğrencilerinin sayısının da 2005'ten bu yana 20 kat arttığını ve bu yıl yaklaşık 300 İspanyol öğrencinin Türk üniversitelerinde öğrenim gördüğünü ifade etti.
Dört gün sürecek konferans boyunca Türkiye ve dünyanın önemli üniversitelerinden gelen 100'den fazla akademisyenin konuşmalar yaparak, Osmanlı'nın toplumsal, ekonomik ve siyasi yapısı üzerine yapılan araştırmaların sonuçlarını tartışacağı bildirildi.
   

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire