jeudi 3 octobre 2013

Adıyaman'da anlamlı sempozyum

Sempozyuma, farklı Ülkelerden 40 bilim adamı katıldı.
yazıyı büyüt yazıyı küçült

  • Adıyamanda anlamlı sempozyum
Sempozyuma, farklı Ülkelerden 40 bilim adamı katıldı.
Adıyaman Üniversitesi'nde “Milletlerarası Eski Türk yazıtları; Dil Tarih ve Külttür Sempozyumu” düzenlendi. Türk Dil Kurumu ve Adıyaman Üniversitesi’nin işbirliği ile düzenlenen sempozyumda, başta Orhun yazıtları olmak üzere Türk edebiyatındaki seçme eserler ele alındı.
Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Talha Gönüllü "Toplumların dilleri ve o dillerin kökeni ile ilgili çalışmalar, o toplumun genel karakterini ve istikbale taşıdığı değerlerin kaynağını ortaya koyması açısından oldukça önemlidir.” dedi.
3 gün süren sempozyumda, Orhun Yazıtları ve Türklerin kullandıkları yazıtlar ile ilgili alanında uzman kişiler konuşma yaptı. Türk Dil Kurumu’nun öncülüğünde gerçekleştirilen sempozyumda Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr Mustafa Sinan Kaçalin de “Eski Türk Yazıtlarının Türkiye’de Dünü ve Bugünü” adlı sunum yaptı. 
Mustafa Sinan Kaçalin toplumların dilleri ve o dillerin kökeni ile ilgili çalışmalar, o toplumun genel karakterini ve istikbale taşıdığı değerlerin kaynağını ortaya koyması açısından oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire