dimanche 10 novembre 2013

New York'ta ''Akdeniz Esintileri'' sergisi

Türk sanatçı Billur Cankat Varlı, ''Akdeniz Esintileri''ni New York'a taşıdı

New Yorkta Akdeniz Esintileri sergisi
Farklı kolaj tekniğiyle önce çıkan Türk sanatçı Billur Cankat Varlı, ABD'nin New York kentinde "Akdeniz Esintileri" adıyla sergi açtı.
Varlı, New York'ta açtığı sergide, deniz ve doğa temasını işlediği eserlerini, New Yorklu sanatseverlerle buluşturdu.
ABD'deki ilk sergisini, gün geçtikçe New York'un Manhhatan bölgesindeki alternatif sanat mekanı olarak önce çıkan ''Lower East Side''da (Aşağı Doğu Tarafı) bulunan Artifact adlı galeride açan Varlı'nın açılış resepsiyonuna, New York'taki Türk sanatseverler kadar New Yorklular da ilgi gösterdi.
Eserlerini tahta, tuval ve kağıtlarla birlikte karışık malzemeler kullanarak farklı bir kolaj tekniğiyle oluşturan Varlı, sergisiyle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, Floransa Bienali'nden sonra New York'a geldiğini söyledi.
Varlı, "Resimlerimle birlikte New York'a gelmek beni çok mutlu etti. Bir şey yapılacaksa zor da olsa yapmak lazım. Çok çalıştım bugünlere gelebildim. Allahıma şükür hayalim gerçek oldu'' ifadeleriyle duygularını dile getirdi.
Birbuçuk senelik emeğinin mutlu sona ulaştığını ifade eden Varlı, ''Tekniğimi yabancıların da görmesi hoşuma gidiyor'' dedi.
Varlı'nın sergisi, pazartesi ve salı günleri hariç, 12.00-18.00 saatleri arasında 24 Kasım'a kadar gezilebilecek. 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire