mercredi 4 septembre 2013

Side Kültür ve Sanat Festivali başladı

Bu yıl 13. kez düzenlenen festivalin açılışı Antik Tiyatro'da yapıldı.

Side Kültür ve Sanat Festivali başladı
Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side beldesinde gerçekleştirilen 13. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, 2 bin yıllık Side Antik Tiyatro'da Viyana Klasik Orkestrası ve Balesi'nin konseriye başladı.
Konsere turistler ile yerleşik yabancılar yoğun ilgi gösterdi. Festivalinin açılışını festivalin sanat yönetmeni Remzi Buharalı yaptı. Side festivalinin Avrupa Festivaller Birliği (EFA) kapsamında yapıldığını ve bunun da Türkiye'nin bir gururu olduğunu söyledi.
Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, "EFA kapsamında bu yıl 13.'sünü yaptığımız festivalimiz ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağladığına inanıyorum. Büyükşehir Yasası ile birlikte dünya kültür turizminde marka olan Side bir mahalle olacak. Side, kültür, tarih, arkeoloji ve sanatın bir arada olduğu nadir bir turizm beldesi. Arkeolojik zenginliğiyle adeta açık hava müzesi konumunda. Umarım festival, yasa ile birlikte kesintiye uğramaz" diye konuştu.
Viyana Klasik Orkestrası, antik tiyatroya gelenlere unutulmaz dakikalar yaşattı. Josef Straus ve M.A. Mozart'ın eserlerinden bale, polka, vals ve marşlar seslendirildi. Konser bitiminde orkestra 5 dakika ayakta alkışlandı.
Side 13. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali; Aylin Aslım’ın4 Eylül Çarşamba akşamı, Enbe Orkestrası’nın 7 Eylül Cumartesi akşamı, Tuncay Kayış & Golden Trombon Orkestrası’nın ise 09 Eylül Pazartesi akşamı Apollon Tapınağı’nda vereceği konserlerle devam edecek.
Türkiye’nin ve dünyanın saygın festivalleri arasında yer alan festival;Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin 14 Eylül Cumartesi akşamı Antik Tiyatro’da vereceği gala konseri ile sona erecek. 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire