jeudi 26 septembre 2013

Neşet Ertaş'a anıt mezar

Vefatının 1'inci yıl dönümünde çocukları sanatçı için anıt mezar yaptırdı.

   TRT
Neşet Ertaşa anıt mezar
"Bozkırın tezenesi" olarak bilinen Neşet Ertaş'ın ölümünün birinci yıl dönümünde çocukları, babaları için anıt mezar yaptırdı.

Siyah renkte granit mermerden yapılan anıt mezar tamamlandığında, Kırşehir Belediyesi de çevre düzenlemesini gerçekleştirecek.
Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş, Bağbaşı Mezarlığı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 ay önce başlanan mezar çalışmalarının bugün itibarıyla tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi.
Babalarının vefatından sonra Kırşehir Belediyesi’nin mezar yapımı için teklifte bulunduğunu ancak bunu kabul etmediklerini vurgulayan Ertaş, "Çocukları olarak kendimiz yaptırmak istedik. 3 gündür Neşet Ertaş'a yakışır bir mezar olması için gayret ediyoruz" dedi.
Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Gökgül de 25 Eylül 2012'de vefat eden Neşet Ertaş'ın ölümünün birinci yıl dönümünde çocukları tarafından anıt mezar yapıldığını belirterek, mezarı ziyaret için çok sayıda kişinin geldiğini kaydetti.
Ertaş'ın, Kırşehir, Türkiye ve dünyanın unutulmayacak bir kültür varlığı olduğunu ifade eden Gökgül, "Onu kaybetmenin acısını ama hatıralarını yaşatmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Ailesi tarafından mezarı yaptırıldı. Şu anda bitti. Onu her yıl anarak, bıraktığı eserleri daha ileriye unutulmadan götürmeyi planlıyoruz. Neşet Ertaş'ı unutmayacağız, unutturmayacağız. Neşet Ertaş adına düzenlenen bağlama yarışması Başbakanımızın katılımıyla cumartesi günü yapılacak" dedi.
"Garip" mahlasını kullanan ve 25 Eylül 2012'de vefat eden Neşet Ertaş, 26 Eylül 2012'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle Kırşehir Bağbaşı Mezarlığı'nda toprağa verilmişti. 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire