jeudi 26 septembre 2013

Alevi köyüne Kuran kursu tartışması

 25 Eylül 2013 Çarşamba 20:25 YURT GAZETESİ

Manisa’nın Salihli ilçesinde ağırlıklı olarak Alevi vatandaşların yaşadığı Yeşilova köyünde Kur’an kursu açılışı gerilimli anlar yaşanmasına neden oldu.


MANİSA- Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Yeşilova köyündeki Kur'an kursu Vali Abdurrahman Savaş'ın katıldığı törenle açıldı.

Açılışa Vali Savaş'ın yanı sıra AKP Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, İl Müftüsü Sinan Cihan, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an kursu açılış töreninde konuşan CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, “Aleviler başka inançlara saygı gösterir. Kendi inancına da saygı duyulmasını ister” dedi.

Salihli'nin Alevi köylerinde Kur’an kurslarının açılmaya başlandığı söyleyen Öz, “Eğer bu kurslar bir talep karşısında açıldıysa amenna. Bilmiyorum bu kursun açılmasını kaç kişi talep etti. Herkes şunu bilmelidir ki biz Kur’an kurslarına karşı değiliz. Ama Kur’an kursunun Alevi köylerinde açılmasını yanlış buluyoruz. Bu açılışında insanların gözüne sokar gibi törenlerle yapılmasını da Alevileri incittiğini söylemek istiyorum. Buraya Kur’an kursu açacağınıza cem evi açın” dedi.

Milletvekili Öz’ün sert konuşması esnasında köy sakinleri arasında da sözlü tartışma çıktı. llçe Müftüsü Nurullah Sadıç ise 20 kadının İlçe Müftülüğü’ne müracaat ederek köylerine Kur’an kursu açılması yönünde talepte bulunduğunu söyledi.

Sadıç, Türkiye Diyanet Vakfı Salihli Şubesi aracılığı ile Salihli’deki 150 din görevlisinin maaşlarından kesinti yapılarak Kur’an kursunun açıldığını da sözlerine ekledi. (İHA)

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire