mercredi 2 janvier 2013

ISTANBUL: İşsizlere umut kapısı oldu


AA

İşsizlere umut kapısı oldu
'Taşı toprağı altın' sözüyle anılan İstanbul'un işsizin gözünde başka bir anlamı var. İstanbul, son 5 yılda iş arayanlar için en büyük umut kapısı oldu.Sigorta kayıtlarına göre, Türkiye'de son 5 yılda 'işçi' statüsünde kayıtlı çalışanların sayısı 3 milyon 563 bin 695 arttı.Aralık 2007'den bu yana en fazla kayıtlı iş yaratan il İstanbul oldu.

İstanbul'un 5 yıllık dönemde yarattığı iş sayısı 899 bin 992'yi buldu. Bu sayı yaratılan yeni istihdamın yüzde 25'ine karşılık geldi.İstanbul yarattığı iş sayısı bakımından da 59 ilin toplamını geçti.

Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Artvin, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Siirt, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye ve Düzce'nin yarattığı toplam kayıtlı iş sayısı İstanbul'un tek başına yarattığı iş sayısına ulaşamadı.

Bu 59 ilin yarattığı toplam kayıtlı iş 872 bin 379'da kaldı. İstanbul'u 278 bin 992 yeni işle Ankara, 209 bin 281 yeni işle Antalya izledi. 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire