samedi 14 décembre 2013

Ömer Madra iklim değişikliğini anlatıyor

Ömer Madra, 'Robert Kolej Konuşmaları' kapsamında 17 Aralık 2013 Salı günü Pera Müzesi Oditoryumu'nda olacak.


Ömer Madra iklim değişikliğini anlatıyorÖmer MadraRobert Kolej, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü işbirliğiyle Aralık 2013 – Mayıs 2014 döneminde 'Robert Kolej Konuşmaları' adlı bir dizi etkinlikle 150. yaşını kutluyor.Konusunda uzman mezunların Aralık 2013 – Mayıs 2014 döneminde ayda iki kez Pera Müzesi’nde dinleyicilerle buluşacağı etkinlik kapsamında 17 Aralık 2013 Salı günü saat 19.00'da Ömer Madra konuk oluyor. Akademisyen ve gazeteci Madra'nın 'Bir İş Modeli Olarak İklim Değişikliği / Bu Haliyle Kapitalizm Değişebilir ve Değiştirebilir mi?' konulu konuşması, Pera Müzesi Oditoryumu’nda dinleyicilere ücretsiz olarak gerçekleşecek.
İstanbul’daki en köklü ve saygın eğitim kurumlarından biri olan Robert Kolej’in 150. kuruluş yıldönümü nedeniyle, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü ve Robert Kolej işbirliğiyle hazırlanan 'Bir Geleneğin Anatomisi: Robert Kolej’in 150 yılı' sergisi 15 Mayıs – 31 Ağustos 2013 tarihleri arasında İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde sergilenmişti.
Yazar, akademisyen, gazeteci, radyo programcısı, aktivist Ömer Madra aynı zamanda Açık Radyo'nun kurucusu. Orta okulu 1961'de English High School’da, liseyi ise 1964 yılında Robert Koleji’nde bitirdi. 1968'de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, aynı fakültenin Uluslararası hukuk kürsüsünde öğretim üyeliği yaptı. Çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yapmış Madra, küresel ısınma konusuna Türkiye 'de dikkat çekmek amacıyla yıllardır yaptığı çalışmalarla tanınıyor.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire