vendredi 13 décembre 2013

Kartpostallarla Osmanlı'dan İnsan Manzaraları

Kartpostallarla Osmanlı’dan İnsan Manzaraları, dönemin sosyal medyası gibi.


Kartpostallarla Osmanlıdan İnsan Manzaraları
Küratörlüğünü Osman Köker ile Gürel Tüzün’ün, tasarımını da Tan Oral’ın yaptığı, Seyhun Binzet’in zengin koleksiyonundan seçilmiş, Osmanlı’nın son dönemine ait 'Kartpostallarla Osmanlı’dan İnsan Manzaraları Sergisi' Karaköy’de Schneidertempel Sanat Merkezi’nde ziyarete açıldı.
Osmanlı toplumunun renkli ve çok etnikli yaşamını anlatan 100’ü aşkın kartpostalın yer aldığı sergi, dönemin yaşanan sıkıntılarına da tanıklık ediyor.

OSMANLI’YI BİR DE KARTPOSTALLARDAN GÖRÜN
19. yüzyılın sonlarında başlayan ve üzerinde resimlerin bulunduğu kartlarla haberleşme, Osmanlı’da tıpkı Avrupa’da olduğu gibi, zarfın içine konulmayı gerektirmediği için, hem gönderene hem taşıma işini gerçekleştiren posta şirketine hem de kendisini gönderilen postanın içeriğini denetlemekle görevli olan devlet kurumlarına büyük kolaylık sağladığı için hızla yayılmış.

1895-1914 yılları arasında altın çağını yaşayan, Birinci Dünya Savaşı’nın başlamasıyla da gerilemeye başlayan kartpostalın Osmanlı’nın son dönemlerine ait en güzel örneklerinin yer alacağı sergi sayesinde ziyaretçiler tarihte görsel bir yolculuğa çıkacak.

Sergi, 19 Ocak 2014 tarihine kadar, hafta içi her gün 10.30 - 17.00, Pazar günü ise 12.00 - 16.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire