samedi 23 novembre 2013

Hitit döneminden Palace Sivas keşfedildi

SİVAS - Anadolu Ajansı

M.Ö. 1500 yılında inşa edildiği tahmin edilen yeni keşfedilen saray, Sivas'ta yerel yönetimler tarafından korunan bir site olarak sınıflandırılmıştır.
M.Ö. 1500 yılında inşa edildiği tahmin edilen yeni keşfedilen saray, Sivas'ta yerel yönetimler tarafından korunan bir site olarak sınıflandırılmıştır.
Hitit eski bir büyük parça bir saray "Kayalıpınar Kazı Sitesi" en son keşfi olmak, Sivas 'Yıldızeli ilçesinde ortaya çıkarıldı. M.Ö. 1500 yılında inşa edildiği tahmin edilen saray, yerel yönetimler tarafından sit alanı olarak sınıflandırılmıştır. Sarayın daha da saray ışık tutacak olabilir ayrıntıları ortaya çıkarmak için keşfedildi nerede Arkeologlar daha hemen site kazı olacaktır. Almanya merkezli Akademik Vuslat Müller Karpe kazı atanan ekip tamamlamıştı olarak Kayalıpınar kazı sona bu yıl nispeten hızlı sona erdiğini söyledi gerekli tüm kazı çalışmaları.  Kayalıpınar geçmişte dört farklı medeniyetlere ev olduğunu belirten, Karpe saray 40-artı oda saray arasından bulunan Hitit dönemi, birçok eserler ortaya çıkardı dedi. "Biz fazla 100 adet gün ışığına çıkardı Sarayın en depolama alanında askeri teçhizat, "dedi. Hitit komut dosyası ile Tablet aynı zamanda keşif parçası olan, Karpe kehanetleri, dini bayramlar gibi kuş diğer sahneler arasında, falcılık gösteren tabletler ile, ekledi. Karpe tavsiye bu Saray tamamen 1178 M.Ö. dağılmakta, Anadolu Yarımadası'nın en üzerinde iktidar, sadece Hitit İmparatorluğu ile, tekrar yeniden inşa edilmesi için bir kez yakıldığını

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire